Temel gitar akorları Do majör, D majör ve F majör gibi açık akorlardır. Bunlar gitaristlerin ilk öğrendikleri akorlardır çünkü parmakları basit ve anlaşılırdır ve gitarın ilk perdesinde çalınırlar. Bu akorlar aynı zamanda popüler müzikte en çok kullanılan akorlardır.
C majör
Bu tartışmasız tüm zamanların en yaygın akorudur. Bu C majör akoru veya C akorudur. C majör ölçeğinden C, E ve G notlarından oluşur. F akoru gibi, 2. ve 3. parmaklarınız merdiven benzeri bir şekil oluşturur. İlk başta öğrenmek zor olabilir çünkü 1. parmağınız yüksek E telini susturabilir, bu yüzden bunda uygun parmak konumlandırmaya sahip olduğunuzdan emin olun.
F majör
Tıpkı C majör akoru gibi, F majör akoru da çok benzer bir şekli ödünç alır. G ipini açık bırakmak yerine, 2. perdeyi 2. parmağınızla tutmanız gerekirken, 3. parmağınız D ipinin 3. perdesindeyken. Do majör ve F majör akoru arasında hareket etmek, öğrenebileceğiniz ilk akor anahtarlarından biridir, çünkü 1. parmak her iki akor için aynı pozisyondadır. Barreyi F majör açık akorda çalmanın gerekli olmadığına da dikkat etmek önemlidir.
A Majör
Büyük bir akor harika çünkü gitar çalmayı ilk öğrenirken, her parmağınızı hangi perdeye koyacağınızı düşünmeniz gerekebilir ama şükürler olsun ki, tüm A majör akoru 2. perdede. Bazı gitaristler D, G ve B dizelerinin 2. perdesinde parmak 1, 2 ve 3'ü kullanırlar, ancak üç notayı da tek bir parmakla bastırmak da mükemmel bir şekilde kabul edilebilir.
D majör
A majör veya C majör akorlarının aksine, D majör farklı türde bir akor şekli kullanır. Bir üçgen gibi düşünürseniz, D majör akorunu hatırlamak kolaydır. G ve yüksek E ipinin 2. perdelerini basılı tutmak için ilk iki parmağınızı kullanın ve ardından orta veya 3. parmağınızı kullanarak B ipinin 3. perdesini aşağı doğru tutun. D majör kulağa parlak geliyor ve notaları 7. perdede bir capo ile tek tek seçerseniz, The Beatles klasiğinin açılış parçalarını neredeyse bir araya getirebilirsiniz, "Here Comes the Sun."
G majör
Pençeye hazır olun çünkü G akoru ellerinizin bir tür pençe şekli oluşturmasını gerektirir. Pek çok şarkı bu temel gitar akorunu kullanır ve ilginç şekli nedeniyle bu akordan diğer akorlara geçmek ilk başta oldukça zor olabilir. Bu akorun zor kısmı, o yüksek E dizgisine vurmaktır. Çoğu oyuncu 3. parmağını kullanır, ancak bazı gelişmiş numaralar yapıyorsanız, orada da serçe parmağınızı kullanarak ödeme yaparsınız.
E majör
E majör açık akor, göreceğiniz gibi, tıpkı A minör akor şekli gibidir, ancak bu akorun nasıl çalınacağını öğrenirseniz, barre akorlarını öğrenme yolunda olduğunuzu bilmek de önemlidir. E majör ayrıca her dizeyi kullanır, yani tutmadığınız dizeler tamamen açık çalınır.
A Minör
A minör akoru tıpkı E majör akoru gibidir, ancak bir tel yukarı hareket eder. Bu akor hakkında düşünmenin başka bir yolu, büyük bir akor gibi olmasıdır, ancak B dizesindeki notayı 2. perdeden 1. perdeye taşıyacaksınız. Ayrıca, A minör kulağa çok üzücü geliyor, işte bu yüzden önemsiz bir akor!
E minör
E minör, E majör akoru eksi G dizesindeki nota ile tamamen aynıdır. Bu kadar! Açık dizeler dahil her şey tamamen aynıdır. İki parmağınız ve bir gitarınız varsa, E minör çalabilirsiniz.
Re minör
Re minör akoru şekil olarak D majör akoruna çok benzer, ancak yüksek E telinde çaldığınız notayı 2. perdeden 1. perdeye taşıyacaksınız. Sessiz oldukları için 5. ve 6. dizeleri tıngırdatmamaya dikkat edin. Bir Re minör arpej çalarsanız, kulağa oldukça havalı geliyor!
B minör
Bu listedeki tamamen açık çalınmayan tek akor. Buna rağmen, B minör hala çok yaygın bir akor şeklidir ve barre akorundaki ilk çatlağınız olabilir. Minör, 2. perdede çalınır ve F majör akoruna çok benzer bir şekli ödünç alır, ancak daha yüksek bir yayda çalınır. Bakın bakalım 1'den 5'e kadar tamamen yasaklanmış halde çalabiliyor musunuz, ama o düşük E dizisini susturduğunuzdan emin olun, yoksa biraz ses çıkarır.